DUNASZENTPÁL
a Szigetköz Gyöngyszeme
Boldog névnapot kívánunk! Vince, Artúr

Közös Hivatal

A Közös Hivatal elérhető: http://www.dkoh.hu/

A Közös Hivatal 2013. március 1-jén kezdte meg működését Dunaszeg, Dunaszentpál és Kunsziget községek képviselő-testületeinek döntése értelmében. Az együttműködés azonban nem új keletű, hiszen a három település eddig is közös körjegyzőség fenntartásával látta el közigazgatási feladatait.

A szolgáltató állam koncepciójába illeszkedő módon a Hivatal egy olyan hely, ahol a települések lakossága gyorsan és könnyen el tudja intézni azokat az ügyeket, amelyekre a jogszabályok helyi hatáskört és illetékességet biztosítanak, de hozzájuthatnak azokhoz a fontos információkhoz is, amelyek azon ügyeik elindításához kellenek, amelyek intézése helyben nem biztosított a közigazgatás racionálisabb szervezése folytán.

Ebben kívánnak segítséget nyújtani kollégáink és ebben kíván segítséget nyújtani a Hivatal honlapja is. Felismerve az információ gyors áramlásának fontosságát és kihasználva az informatika adta lehetőségeket, a települések vezetőivel egy olyan honlapot álmodtunk meg, ami az önkormányzatok megszokott internetes elérhetőségein túl kifejezetten a hivatali ügyintézéshez, a képviselő-testületek munkájának és döntéseinek megismeréséhez, a különböző közérdekű adatok, nyilvántartások elérhetőségéhez kíván célzott segítséget nyújtani a felhasználók számára. Olyan honlapot álmodtunk, ami képes segíteni az ügyfeleket abban, hogy felkészülten állhassanak neki az ügyeik intézéséhez. A közigazgatástól az emberek az ügyintézést és nem az ügybonyolítást várják és szilárd meggyőződésem, hogy ez a honlap közelebb visz az elvárásokhoz. Természetesen fogyatékkal élő embertársainkra is gondoltunk, így a honlap akadálymentes. Gondoltunk továbbá a Z generáció képviselőire is, így honlapunk internetképes mobiltelefonnal is böngészhető. Semmi sem lehet azonban (eléggé) tökéletes, így honlapunk megjelenésével, tartalmával kapcsolatos észrevételeiket köszönettel vesszük és várjuk visszajelzéseiket hivatalunk elérhetőségein.