DUNASZENTPÁL
a Szigetköz Gyöngyszeme
Boldog névnapot kívánunk! Ambrus, Ambrózia

Hulladékból Termék

Szemléletformáló programok Dunaszegen

ÖKO-Pack Kft. Országjáró tárlata Dunaszegen a Kultúrházban

2016. március 8-13. 

Szeretettel várjuk a családokat, óvodai, iskolai csoportokat. A csoportok szíveskedjenek a +36 (20) 336-6057 telefonszámon bejelentkezni. A kiállítás látogatása ingyenes!

 100 négyzetméteres környezetvédelmi-, és ismeretterjesztő bemutató a hulladék-megelőzésről és a szelektív hulladékgyűjtés eredményeként összegyűjtött hulladékok újrahasznosításáról, illetve az alap hulladékok (papír, fém, üveg, műanyag) környezeti hatásairól. Bemutatjuk a magyar cégek által készített több száz újrahasznosított terméket.

A kiállítás már megjelenésében is tükrözi az újrahasznosított anyagok egyik újszerű felhasználási lehetőségét, ugyanis a tárlat installációja maga is kartonpapírból készült. (falak, asztalok, fotelek). Ez azért is figyelemre méltó, mert közismert, hogy a papír a legnagyobb mennyiségben újrahasznosításra kerülő hulladék, ismételt feldolgozása során például karton- és hullámpapír készül, amely a csomagolóipar számára nélkülözhetetlen termék, de művészeti alkalmazása is népszerű, hiszen újrapapírból lakberendezési tárgyak is készülhetnek.

A műanyag hulladékok hasznosításával készült termékek alkotják a kiállítás legszínesebb és legváltozatosabb részét, mert ezekből készül a legtöbbféle újrahasznosított termék (esőkabát, fekvőrendőr, kerítésoszlop, polár pulóver, stb.) De nagyon fontos, hogy amikor csak tudjuk, kerüljük el pl. a műanyag szatyrok és egyéb olcsó, gyenge minőségű műanyag termékek használatát! A kiállításon a megelőzésre is adunk egypár hasznos tanácsot.

A program az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága által meghirdetett „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás” pályázat keretei között valósul meg.