DUNASZENTPÁL
a Szigetköz Gyöngyszeme
Boldog névnapot kívánunk! László, Domonkos

Húsvéti üzenet

Tenger Szilárd plébános úr gondolatai

Tisztelt Dunaszentpáli lakosok/Egyházközségeim Hívei!

Örök életet adó napra ébredtünk! Húsvét szent ünnepe van! Az ünnep mely, ma boldogságra és az Örök életet adó Isten megvalló szeretetére hív bennünket!

Nem szokványos húsvéti ünnep, hisz jómagam hívek nélkül éltem meg nagyhét szertartásait, a kedves hívek az én nagy családom pedig odahaza élte meg – e szent három nap misztériumát. Megéltük, és átéltük! Most pedig itt nekem a szeretet-teljes alkalom, hogy mint falutok plébános a technika segítségét igénybe véve – kívánjak nektek- kegyelemteljes áldott Húsvéti ünnepeket! Krisztus feltámadt – s ezzel a feltámadásával, nekünk is megüzeni, hogy be féljetek, mert én veletek vagyok, veletek és családjaitokkal ünnepelek. Nem, úgy ahogy eddig megszoktátok, de ez az állapot, már nem sokáig tart-, mert számotokra is közel a feltámadás, e járványtól való megszabadulás! Csak bízzatok bennem- mert szent keresztem által- megváltottam e világot! Megváltottam, és meggyógyítottam!

Kedves Dunaszentpáli testvérek! Igen, mai Húsvétvasárnapunk igazi nagy felkiáltójel – arra, hogy Jézus Krisztus nem feledkezett meg rólatok! Rólatok, kedves Édesanyák, akik most gyermekeitek számára ti magatok is odahaza tanítókká váltatok! Rólatok kedves Édesapák, kik a fizikai és szellemi munkátokkal- duplán helyt álltok szeretett családjaitokért. Rólatok kedves tanuló ifjúság – akik most otthoni körülmények között vagytok kénytelenek a tanulmányaitok keresztjét hordozni, s mellőzni a barátijaitok, barátnőitek szerető ölelését! Bízzatok – ezt kéri most tőletek, feltámadt Urunk Jézus Krisztus. Idős testvéreim, ti akik – az öregkor, s most a gyermekeitek- unokáitok nélküli „ideiglenes” élet keresztjét kaptátok – ti se adjátok fel a Reményt! Húsvét ünnepe- nektek is azt üzeni, merjétek megragadni annak az Istennek áldó, és gyógyító kezét-, akinek jelenlétét egész életetekben megérezhettétek!

Kedves Dunaszentpáli lakosok – Híveim! Eme szép Húsvétvasárnapunkon – szeretettel gondolok rátok, családjaitokra, szülőkre, gyermekekre, ministránsaimra, nagyszülőkre, s azokra, akikért ezekben a napokban szeretet – teljes imákat elmondotok! Lélekben most, – veletek, s szeretett családjaitokkal ünnepelek – s kérem a Mindenható Istent, hogy tekintsen le reátok az Ő gyógyító szeretetével! Vigyázzatok egymásra, és szeretett családjaitokra! Ezen szeretetteljes gondolataimmal kívánok minden Dunaszentpáli lakosnak, hívemnek, Kegyelemteljes áldott Húsvéti ünnepet!

Szeretettel- és tisztelettel: Tenger Szilárd – plébános