DUNASZENTPÁL
a Szigetköz Gyöngyszeme
Boldog névnapot kívánunk! Stefánia, Jakab

Helyi Közösségi Akadémia

Közösen tervezzük közös jövőnket

Nemzeti Közszolgálati Egyetem az ÁROP-2.2.22-2013-2013-0001 azonosító számú ”Képzés a konvergencia régiókban lévő önkormányzatoknak” című kiemelt projekt keretében a Helyi Közösségi Akadémiák hálózatának tagjaként november 17-én és december 2-án Dunaszentpálon is sor került a műhelymunkákra.

A délutánok folyamán a résztvevők (helyi civil szervezetek képviselői, lakosok, önkormányzati képviselők) egy tréner segítségével feltérképezték településünk külső-és belső gyengeségeit, erősségeit. Rövid-közép- és hosszútávú célokat, elképzeléseket vázoltak fel, azaz egy jövőképet álmodták meg. Komoly feladat állt a csoport előtt, amikor az értéklista (fontos megjegyezni, hogy nem tárgyakhoz vagy személyekhez kötődő tulajdonságokról van szó) elkészítése került sorra.

Már bizton állíthatjuk, hogy nagyon hasznos és tanulságos munka volt, melynek lezárására január 9-én, 18 órakor kerül sor az Iskola színpados termében.
Ez alakommal a műhelymunka eredményét fogja a csoport a lakosság elé tárni, oly módon, hogy a hallgatóság még az utolsó pillanatig is formálhat a stratégián.

Kérjük, legyen részese a településünk hosszútávú elképzeléseinek megalkotásában részt vevő közösségnek, hogy egy széles bázison nyugvó stratégia születhessen meg!


Várjuk 2015. január 9-én, 18 órakor az Iskolában!