DUNASZENTPÁL
a Szigetköz Gyöngyszeme
Boldog névnapot kívánunk! Ottó

Önkormányzati támogatás oltásokhoz

Újra oltásokhoz igényelhető támogatás

A Képviselő-testület az Önkormányzat éves költségvetésének függvényében természetbeni szociális ellátásként oltási támogatást állapított meg a Dunaszentpálon állandó lakcímmel rendelkezők számára.


A rotavírus, a gennyes agyhártyagyulladás, a bárányhimlő, a HPV, az időskori tüdőgyulladás és a kullancs által terjesztett betegségek megelőzésére adható oltások költségeit állja az önkormányzat, részben vagy egészben.


Rotavírus: érintettek köre a 2-6 hónapos csecsemők, szükséges oltások száma 2, a második oltást állja az önkormányzat, maximum 20.000Ft összegig. Egész évben igényelhető.
Meningitis (gennyes agyhártyagyulladás): érintettek köre 1 éves kortól bárki, szükséges oltások száma 1, melyet 100%-ban fedez az önkormányzat, maximum 15.000Ft összegig. Ebben az évben február 15. és szeptember 30. között igényelhető.
Bárányhimlő: érintettek köre 9 hónapos kortól, elsősorban a gyermekek, szükséges oltások száma 2, a második oltást állja az önkormányzat, maximum 9.000Ft összegig. Ebben az évben április 15. és szeptember 30. között igényelhető.
HPV (méhnyakrák elleni oltás): érintettek köre 9-20 év közötti lányok, szükséges oltások száma 2 vagy 3, életkortól függően. Azok számára fedezi a második oltás költségeit az önkormányzat, akik már nem estek bele az államilag finanszírozott oltási rendszerbe (a 2015/16-os tanévtől minden hetedikes lánynak ingyen jár a HPV elleni oltás, felmenő rendszerben) maximum 25.000Ft összegig. Ebben az évben február 15. és szeptember 30. között igényelhető.
Streptococcus pneumoniae (időskori tüdőgyulladás): érintettek köre 60 év felett, szükséges oltások száma 1, melyet 100%-ban fedez az önkormányzat, maximum 16.000Ft összegig. Egész évben igényelhető.
Kullancsencephalitis (kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás): érintettek köre bárki, szükséges oltások száma 2, a második oltást állja az önkormányzat, maximum 5.000Ft összegig. Ebben az évben február 15. és szeptember 30. között igényelhető.

Az önkormányzat ezen oltások költségeinek támogatásával szeretne hozzájárulni a településen élők egészségének megőrzéséhez.

A támogatásokhoz szükséges igénylőlapot le lehet tölteni a www.dunaszentpal.hu oldalról vagy átvehetők a hivatalban 2016. április 1-jétől.